Wednesday, May 15, 2013

Catatan-catatan kecil sebelum PRU13

4 tulisan saya sebelum pilihanraya sebagai refleksi kepada beberapa tulisan yg saya baca didalam FB saya. Semoga ianya memberikan menfaat dan mohon maaf andainya menyakitkan.


Bob Lokman May 1
Kegagalan kepada kebenaran dari sudut pentadbiran atau apa saja ada kena mengena dengan soal keikhlasan. Keikhlasan perlukan daya kenal yg kuat terhadap Tuhannya dan penghasilan keyakinan yg tinggi. Maka manusia akan berbuat sesuatu kerana Tuhannya. Ini namanya akidah. Diatas sebab manusia nampak Tuhan dalam perlaksanaan kehidupan maka peringatan terhadap syurga neraka menjadi relevan supaya mereka mempunyai niat yg tidak kerana lain selain ALLAH dan bertindak utk kebaikan dunia dari sudut apa pun sebagai amal saleh yg memberikan kebaikan akhirat dan selamat dari neraka ALLAH. Jgn dipisahkan apa saja urusan dgn ALLAH maka kita akan terpelihara InsyALLAH.


Bob Lokman April 29 via mobile
Demi nafsu ada yg kata jika PAS memerintah, dunia seni akan berkubur. Andai kata benar2 PAS memerintah, kesenian tetap menjadi agenda negara bahkan dalam keadaan yg lebih berkat, sudah tentu dalam pilihanraya yg akan datang, pihak yg sama juga akan berkata jika PAS terus memerintah industri pelacuran pulak akan berkubur. Kalau industri seni berkubur, masalahnya tak lama, tapi kalau orang seni berkubur bagaimana jawapannya bila ditanya pengenalan terhadap RAABnya melalui cara hidup seni yg tidak menghidupkan agamanya? PAS tidak mengharamkan seni, tapi PAS tahu dimana harusnya seni. Insaflah demi pembalasan dihari kemudian.


Bob Lokman April 28 via mobile
Bukan semua orang PAS betul dan bukan semua UMNO tak betul. Tapi yg jelasnya selama 55 tahun ni, PAS memang BETUL dan UMNO memang TAK BETUL. Namun PAKATAN belum tentu MENANG kerana BN belum sanggup menerima keKALAHan. Kalahnya KEBENARAN kerana KEKURANGAN, menangnya KEBATILAN kerana ISTIDRAJ oleh TUHAN.


Bob Lokman April 21 via mobile
Perhalusi dengan tahu dan akal, kita akan nampak apa itu bijak yg tak boleh dipelajari dan bodoh yg tak boleh diajar. Itulah pemimpin zaman ini dan pengikutnya. Orang yg bodoh InsyaALLAH akan sampai dgn menaiki bas yg dipandu oleh pemandu yg patuh dgn undang2 dan mengulangi jalan yg sama bertahun-tahun, tetapi pemandu yg cekap dgn kereta berkuasa besar mungkin akan sesat jalan atau kemalangan kerana tidak biasa dgn JALAN YG LURUS.

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI